Блог

5 НЕЩА ЗА ПРАВЕНЕ ПРЕЗ ЗИМАТА 27.10.2021 23:24:36

5 НЕЩА ЗА ПРАВЕНЕ ПРЕЗ ЗИМАТА

🌠Зимата е любимият ни сезон! Чакаме я, както мечка чака зимен сън и броим дните до Коледа!

🧸Децата отдавна украсиха елхата. Фермерът се радва на любимите си зимни гозби. А аз съм си приготвила купчина книги за четене докато спя зимен сън. Така де, мечките раждат докат спят, че защо аз да не мога да чета през това време?

🎄Вдъхновението ни отведе до борови горички, чай от иглички, коледни венци и куп други отклонения и вълшебства, случващи се само по Коледа. Предстои да пишем на Дядо Коледа - заедно и поотделно.

☃С една дума, сме безкрайно благодарни, че през зимата нищо не расте! Защото вече се настудувахме, накаляхме, подгизнахме и намръзнахме. Само мисълта за зимата ни топлеше 😆

📝Ето го моя скромен зимен списък - заповядайте да си харесате някоя точка. Пък вие, споделете нещо от вашия, да обменим идеи и опит. Тази зима:

1️⃣ ЩЕ СПЯ и ЩЕ СИ ПОЧИВАМ БЕЗ УГРИЗЕНИЯ 🛌
Зимата е сезонът на външното притихване и вътрешния растеж. Неслучайно дните са най-къси, а нощите - най-дълги.

2️⃣ ЩЕ ГОТВЯ 🍲
Студеното време изисква повече енергия за презимуване. И ни подтиква да прекарваме повече време в кухнята. Това е генетично и еволюционно заложено.

3️⃣ ЩЕ ЧЕТА 📖
Книгите нямат сезонност… Освен ако не си фермер. Тогава всичко става сезонно - и храната, и отпуската и четенето.

4️⃣ ЩЕ ПРАВИМ СЕМЕЙНИ НЕЩА 👨‍👩‍👧‍👧
През зимата природата и времето ни прибират по домовете. Но ние хората се научихме да заобикаляме природните закони. Е, дойде Covid да ни ги припомни.

5️⃣ ЩЕ ТВОРЯ 🎨
Ако искаме напролет да цъфнем, а налято да вържем, ни е нужна зима за зареждане! Така де, кой, ако не ние, да се погрижи за нас? С нежност и любов.

🌱Очаква ни и много РАБОТА, но тя се подразбира и няма опасност да ни се размине (за разлика от почивката). Скоро започваме подготовката на новия сезон и куп други неща. Но като работиш това, което обичаш и обичаш това, което работиш, нямаш нито един работен ден.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Родителство

Родителство

5 НЕЩА ЗА ПРАВЕНЕ ПРЕЗ ЗИМАТА

5 НЕЩА ЗА ПРАВЕНЕ ПРЕЗ ЗИМАТА

🌠Зимата е любимият ни сезон! Чакаме я, както МЕЧКА чака зимен СЪН и броим дните до Коледа! 🧸Децата отдавна украсиха елхата. Фермерът се радва на любимит 🌠Зимата е любимият ни сезон! Чакаме я, както МЕЧКА чака зимен СЪН и броим дните до Коледа! 🧸Децата отдавна украсиха елхата. Фермерът се радва на любимит 2021-11-26T22:12:22+02:00 5 НЕЩА ЗА ПРАВЕНЕ ПРЕЗ ЗИМАТА

<p>🌠Зимата е любимият ни сезон! Чакаме я, както <strong>мечка </strong>чака <strong>зимен сън</strong> и броим дните до Коледа!</p> <p>🧸Децата отдавна украсиха елхата. Фермерът се радва на любимите си зимни гозби. А аз съм си приготвила купчина книги за четене докато спя зимен сън. Така де, мечките раждат докат спят, че защо аз да не мога да чета през това време?</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16275/files/image/131891355_3593131330753371_8125005084597390300_n.jpg" class="aligncenter" width="558" height="558" /></p> <p>🎄Вдъхновението ни отведе до борови горички, чай от иглички, коледни венци и куп други отклонения и <strong>вълшебства</strong>, случващи се само по Коледа. Предстои да пишем на Дядо Коледа - заедно и поотделно.</p> <p>☃С една дума, сме безкрайно благодарни, че през <strong>зимата нищо не расте</strong>! Защото вече се настудувахме, накаляхме, подгизнахме и намръзнахме. Само мисълта за зимата ни топлеше 😆</p> <p>📝Ето го моя скромен зимен списък - заповядайте да си харесате някоя точка. Пък вие, <strong>споделете </strong>нещо от вашия, да обменим идеи и опит. Тази зима:</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16275/files/image/131474045_3593504844049353_1556099784127417319_n.jpg" class="aligncenter" width="534" height="534" /></p> <p>1️⃣ <strong>ЩЕ СПЯ и ЩЕ СИ ПОЧИВАМ БЕЗ УГРИЗЕНИЯ</strong> 🛌 <br />Зимата е сезонът на външното притихване и вътрешния растеж. Неслучайно дните са най-къси, а нощите - най-дълги.</p> <p>2️⃣ <strong>ЩЕ ГОТВЯ</strong> 🍲 <br />Студеното време изисква повече енергия за презимуване. И ни подтиква да прекарваме повече време в кухнята. Това е генетично и еволюционно заложено.</p> <p>3️⃣ <strong>ЩЕ ЧЕТА</strong> 📖 <br />Книгите нямат сезонност&hellip; Освен ако не си фермер. Тогава всичко става сезонно - и храната, и отпуската и четенето.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16275/files/image/131535366_3593505360715968_2870336498585632872_n.jpg" class="aligncenter" width="454" height="454" /></p> <p>4️⃣ <strong>ЩЕ ПРАВИМ СЕМЕЙНИ НЕЩА</strong> 👨&zwj;👩&zwj;👧&zwj;👧 <br />През зимата природата и времето ни прибират по домовете. Но ние хората се научихме да заобикаляме природните закони. Е, дойде Covid да ни ги припомни.</p> <p>5️⃣ <strong>ЩЕ ТВОРЯ</strong> 🎨 <br />Ако искаме напролет да цъфнем, а налято да вържем, ни е нужна зима за зареждане! Така де, кой, ако не ние, да се погрижи за нас? С нежност и любов.</p> <p>🌱Очаква ни и много <strong>РАБОТА</strong>, но тя се подразбира и няма опасност да ни се размине (за разлика от почивката). Скоро започваме подготовката на новия сезон и куп други неща. Но като работиш това, което обичаш и обичаш това, което работиш, нямаш нито един работен ден.</p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки