Блог

6 НАЧИНА ДЕЦАТА ДА ВИ ПОМАГАТ С ЖЕЛАНИЕ 20.03.2022 18:17:42

6 НАЧИНА ДЕЦАТА ДА ВИ ПОМАГАТ С ЖЕЛАНИЕ

Често ни питат как сме привлекли децата да УЧАСТВАТ във фермата. И ние се замислихме. Как стана така? Че сме искали, искахме. Но правихме ли нещо специално?


1. ПОЗВОЛЯВАМЕ

На първо място, когато децата искат да помагат, откликваме. Не ги отпращаме да играят, за да си свършим работата по-бързо. Ако им откажем няколко пъти, един ден ще спрат да идват.

2. ЛИЧЕН ПРИМЕР

Това, което правим със страст, заразява и околните. Всяко дете наблюдава и подражава на родителите си, защото ги обича и иска да бъде като тях. Детето винаги ни гледа и рано или късно ще последва примера ни.

3. НУЖДА

Децата имат потребност да се чувстват полезни и включени. Когато ни помагат, те се чувстват значими. Затова подбираме неща, с които могат да се справят. Така всички сме доволни.

4. ИГРА

Децата обичат да играят и да учат. Тези 2 неща са 1 общо за тях. Стига да е когато искат, колкото искат, с когото искат и каквото искат. Всичко отвъд това често има обратен ефект.

5. ОКО ДА ВИДИ, РЪКА ДА ПИПНЕ

Децата обичат ИСТИНСКИТЕ НЕЩА. Тези, които можеш да видиш, да пипнеш, да направиш с ръце, да видиш плодовете им, да изядеш - затова са сетивата, нали? В градината и кухнята това е най-лесно.

6. БЛАГОДАРНОСТ

Децата са щастливи, когато получат признание за усилията си. Затова им благодарим. Те не са длъжни да ни помагат. Правят го според желанието и възможностите си. И ние се стараем да ценим този дар.


Ето защо нашите деца НИКНАТ навсякъде, където не ги сеем. Искат да берат салати. Стават рано, за да продават на пазара. Спират си играта, за да садят с интересното садило...


Децата са едно голямо вълшебство, от което се учим всеки ден ❤

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Родителство

Родителство

6 НАЧИНА ДЕЦАТА ДА ВИ ПОМАГАТ С ЖЕЛАНИЕ

6 НАЧИНА ДЕЦАТА ДА ВИ ПОМАГАТ С ЖЕЛАНИЕ

Често ни питат как сме привлекли децата да УЧАСТВАТ във фермата. И ние се замислихме. Как стана така? Че сме искали, искахме. Но правихме ли нещо специално Често ни питат как сме привлекли децата да УЧАСТВАТ във фермата. И ние се замислихме. Как стана така? Че сме искали, искахме. Но правихме ли нещо специално 2022-03-20T18:17:44+02:00 6 НАЧИНА ДЕЦАТА ДА ВИ ПОМАГАТ С ЖЕЛАНИЕ

<p>Често ни питат как сме привлекли децата да УЧАСТВАТ във фермата. И ние се замислихме. Как стана така? Че сме искали, искахме. Но правихме ли нещо специално?</p> <p><br /><strong>1. ПОЗВОЛЯВАМЕ</strong></p> <p>На първо място, когато децата искат да помагат, <strong>откликваме</strong>. Не ги отпращаме да играят, за да си свършим работата по-бързо. Ако им откажем няколко пъти, един ден ще спрат да идват.</p> <p><strong>2. ЛИЧЕН ПРИМЕР</strong></p> <p>Това, което правим със <strong>страст</strong>, заразява и околните. Всяко дете наблюдава и подражава на родителите си, защото ги обича и иска да бъде като тях. Детето винаги ни гледа и рано или късно ще последва примера ни. </p> <p><strong>3. НУЖДА</strong></p> <p>Децата имат потребност да се чувстват <strong>полезни </strong>и включени. Когато ни помагат, те се чувстват значими. Затова подбираме неща, с които могат да се справят. Така всички сме доволни.</p> <p><strong>4. ИГРА</strong></p> <p>Децата обичат да играят и да учат. Тези 2 неща са 1 общо за тях. Стига да е когато искат, колкото искат, с когото искат и каквото искат. Всичко отвъд това често има обратен ефект.</p> <p><strong>5. ОКО ДА ВИДИ, РЪКА ДА ПИПНЕ</strong></p> <p>Децата обичат <strong>ИСТИНСКИТЕ</strong> НЕЩА. Тези, които можеш да видиш, да пипнеш, да направиш с ръце, да видиш плодовете им, да изядеш - затова са сетивата, нали? В градината и кухнята това е най-лесно. </p> <p><strong>6. БЛАГОДАРНОСТ</strong></p> <p>Децата са щастливи, когато получат <strong>признание</strong> за усилията си. Затова им благодарим. Те не са длъжни да ни помагат. Правят го според желанието и възможностите си. И ние се стараем да ценим този дар.</p> <p><br />Ето защо нашите деца НИКНАТ навсякъде, където не ги сеем. Искат да берат салати. Стават рано, за да продават на пазара. Спират си играта, за да садят с интересното садило...</p> <p><br />Децата са едно голямо вълшебство, от което се учим всеки ден ❤</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16275/files/image/72478297_2499682906764891_8438599095748132864_n.jpg" class="aligncenter" width="466" height="350" /></p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки