Блог

Домашен червен пипер - мисията възможна Apr/ 2/2020

Домашен червен пипер - мисията възможна

Замирише ли на печени чушки, лятото е само наужким...

Махнахме чушките, за да сложим салатите. Така се озовах с цял куп чушки и чушчици. Реших да ги изсуша на дехидратора, за да си ги пълним на зима. Половината обаче не ставаха ни за пълнене, ни за печене.
 

Тогава ми хрумна идеята да направя домашен червен пипер! Но и в най-смелите си фантазии не си го представях толкова ароматен, фин и оранжево-червен!

 

Сложих изсушените парчета от чушки (целите оставих за пълнене) в блендера и го пуснах! И това беше всичко! Ето го и резултатът.

 

Та ако имате излишни, изостанали чушки, които не стават за пълнене и за печене - от тях става чуден червен пипер на прах!

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Рецепти

Рецепти

Домашен червен пипер - мисията възможна

Домашен червен пипер - мисията възможна

Замирише ли на печени чушки, лятото е само наужким... Махнахме чушките, за да сложим салатите. Така се озовах с цял куп чушки и чушчици. Реших да Замирише ли на печени чушки, лятото е само наужким... Махнахме чушките, за да сложим салатите. Така се озовах с цял куп чушки и чушчици. Реших да 2020-04-06T07:18:12+03:00 Домашен червен пипер - мисията възможна

<p class="XzvDs _208Ie tFDi5 blog-post-text-font blog-post-text-color _2QAo- _25MYV _6RI6N tFDi5"><em>Замирише ли на печени чушки, лятото е само наужким...</em></p> <div class="q2uC4 _3FSpi"> <div class="c-Mgr _3CUV- _3CUV- _7gPc2"> <div class="_1Lhwj image-container _2mwxs" data-hook="imageViewer"> <div class="">Махнахме чушките, за да сложим салатите. Така се озовах с цял куп чушки и чушчици. Реших да ги изсуша на дехидратора, за да си ги пълним на зима. Половината обаче не ставаха ни за пълнене, ни за печене.</div> </div> </div> </div> <div class="XzvDs _208Ie tFDi5 blog-post-text-font blog-post-text-color _2QAo- _25MYV _6RI6N tFDi5">&nbsp;</div> <p class="XzvDs _208Ie tFDi5 blog-post-text-font blog-post-text-color _2QAo- _25MYV _6RI6N tFDi5">Тогава ми хрумна идеята да направя домашен червен пипер! Но и в най-смелите си фантазии не си го представях толкова ароматен, фин и оранжево-червен!</p> <div class="XzvDs _208Ie tFDi5 blog-post-text-font blog-post-text-color _2QAo- _25MYV _6RI6N tFDi5">&nbsp;</div> <p class="XzvDs _208Ie tFDi5 blog-post-text-font blog-post-text-color _2QAo- _25MYV _6RI6N tFDi5">Сложих изсушените парчета от чушки (целите оставих за пълнене) в блендера и го пуснах! И това беше всичко! Ето го и резултатът.</p> <div class="XzvDs _208Ie tFDi5 blog-post-text-font blog-post-text-color _2QAo- _25MYV _6RI6N tFDi5">&nbsp;</div> <p class="XzvDs _208Ie tFDi5 blog-post-text-font blog-post-text-color _2QAo- _25MYV _6RI6N tFDi5">Та ако имате излишни, изостанали чушки, които не стават за пълнене и за печене - от тях става чуден червен пипер на прах!</p> <div class="XzvDs _208Ie tFDi5 blog-post-text-font blog-post-text-color _2QAo- _25MYV _6RI6N tFDi5">&nbsp;</div>

Сравнение на продукти