Блог

ХРАНА, ПАМЕТ, ИДЕНТИЧНОСТ 20.03.2022 19:42

ХРАНА, ПАМЕТ, ИДЕНТИЧНОСТ

Забелязали ли сте, че ХРАНАТА има способността да ни пренася през времето и пространството? И много често ни връща в детството.
Любимите ни храни и аромати отключват в нас щастливи ЕМОЦИИ и СПОМЕНИ. Връщат ни у дома към моментите, в които цялото семейство се е събирало около трапезата и сме се чувствали сигурни, обичани и обгрижвани.


🍲 За някой това е сладкиш с ябълки и канела. За друг картофена яхнийка. За трети аромат на барбекю в топла лятна вечер. Независимо дали е козунак, филийка с масло, лютеница или кисело зеле, не става дума само за храна.


„Хранителните“ спомени ни свързват с целия КОНТЕКСТ на приготвянето на храната и храненето. С кого сме били, къде сме били, какъв е бил поводът, как сме се чувствали. Така даден вкус и аромат събужда и символизира всичко съпътстващо. А тъй като храната включва всичките ни СЕТИВА, спомените, които създава, са много ярки и силни.


👨‍👩‍👧‍👦 Според антрополозите тези храни не само са формирали вкуса и отношението ни към храната, но са ни оформили като личности и ИДЕНТИЧНОСТ. За мен това са попара със сирене и масло, гъбена каша, картофена яхния.

А за вас - коя е храната, която ви връща в детството?


Пожелаваме ви храна, която създава топлина, УЮТ, сигурност и любов за вас и вашите близките!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Полезно знание

Полезно знание

ХРАНА, ПАМЕТ, ИДЕНТИЧНОСТ

ХРАНА, ПАМЕТ, ИДЕНТИЧНОСТ

Забелязали ли сте, че ХРАНАТА има способността да ни пренася през времето и пространството? И много често ни връща в детството. Любимите ни храни и аромати Забелязали ли сте, че ХРАНАТА има способността да ни пренася през времето и пространството? И много често ни връща в детството. Любимите ни храни и аромати 2022-03-20T19:42:48+02:00 ХРАНА, ПАМЕТ, ИДЕНТИЧНОСТ

<p>Забелязали ли сте, че <strong>ХРАНАТА</strong> има способността да ни пренася през времето и пространството? И много често ни връща в детството. <br />Любимите ни храни и аромати отключват в нас щастливи <strong>ЕМОЦИИ и СПОМЕНИ</strong>. Връщат ни у дома към моментите, в които цялото семейство се е събирало около трапезата и сме се чувствали сигурни, обичани и обгрижвани.</p> <p><br />🍲 За някой това е сладкиш с ябълки и канела. За друг картофена яхнийка. За трети аромат на барбекю в топла лятна вечер. Независимо дали е козунак, филийка с масло, лютеница или кисело зеле, не става дума само за храна.</p> <p><br />&bdquo;Хранителните&ldquo; спомени ни свързват с целия <strong>КОНТЕКСТ</strong> на приготвянето на храната и храненето. С кого сме били, къде сме били, какъв е бил поводът, как сме се чувствали. Така даден вкус и аромат събужда и символизира всичко съпътстващо. А тъй като храната включва всичките ни <strong>СЕТИВА</strong>, спомените, които създава, са много ярки и силни.</p> <p><br />👨&zwj;👩&zwj;👧&zwj;👦 Според антрополозите тези храни не само са формирали вкуса и отношението ни към храната, но са ни оформили като личности и <strong>ИДЕНТИЧНОСТ</strong>. За мен това са попара със сирене и масло, гъбена каша, картофена яхния.</p> <p><strong>А за вас - коя е храната, която ви връща в детството?</strong></p> <p><br />Пожелаваме ви храна, която създава топлина, <strong>УЮТ</strong>, сигурност и любов за вас и вашите близките!</p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки