Блог

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ ЗА КОКОШКИТЕ 04.04.2022 09:15

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ ЗА КОКОШКИТЕ

🐓 Кокошките са наследници на ДИНОЗАВРИТЕ.

🐓 Кокошките са ВСЕЯДНИ.

🐓 Кокошката, която МЪТИ, обръща яйцата си 50 пъти на ден.

🐓 Майката кокошка разговаря с ПИЛЕНЦАТА си още преди да се излюпят.

🐓 Яйченият жълтък е една от малкото храни, които естествено съдържат ВИТАМИН D.

🐓 Нужни са 25 часа, за да се развие ЯЙЦЕТО в кокошката.

🐓 Нужни са 21 дена, за да се ИЗЛЮПЯТ пиленцата.

🐓 Кокошките са ПОЛИГАМНИ.

🐓 Мястото, от което кокошките изхвърлят ако, пишо и полови секрети и от което снасят яйца, е едно и също и се нарича КЛОАКА.

🐓 Кокошките НЯМАТ ЗЪБИ. Те смилат храната със специален орган - ВОДЕНИЧКА. Тя е мускулесто стомахче, което като бъде заредено с камъчета и песъчинки, работи като челюстите при хората. Мускулите се съкращават, камъчетата в стомаха се задвижват и стриват зърната и храната.

👉 Затова кокошките всеки ден поглъщат камъчки и песъчинки, ако са на свобода. Воденички имат птиците, червеите, китовете-кашалоти, пингвините, тюлените, крокодилите (последните ги позлват и за БАЛАСТ).

🐓 Кокошките са много ПЛАШЛИВИ. Когато бъдат заловени, могат да умрат от сърдечен удар, причинен от ужаса, който изпитват.

🐓 ПЕТЛИТЕ изпълняват специален „танц“ със специфични звуци, когато призовават за храна. Движат главите си нагоре и надолу, като вдигат и пускат парчета храна.

🐓 От всяко яйце ли може да се излюпи пиле? Ако няма петел при кокошките, не може, защото няма кой да ОПЛОДИ яйцата.

🐓 Снасят ли кокошките, ако няма петел? Да! Снасянето не е свързано с петелеа. Кокошката е единственото животно, което "ражда", по-точно снася яйце почти всеки ден.

🐓 Докато спят, пилетата СЪНУВАТ и имат REM фаза на съня.

🐓 Ако завъртите едно яйце: СВАРЕНОТО яйце се върти добре. Суровото яйце се клати заради течността вътре.

🐓 Кокошките са много важна част от сеитбооборота и възстановителните практики във фермата! Те:
почистват от насекоми и неприятели
✅ наторяват и обогатяват почвата
✅ почистват остатъци от предишна култура и подготвят за ново засяване.

🐔 Щастливи сме, че отново си имаме кокошчици. Това е третият кокошарник, който си правим. Винаги сме отглеждали СВОБОДНИ кокошки на паша, като ги местим, така че да са на чисто и зелено. Първо имахме кокоши трактор, после - компостен кокошарник.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Любопитно от природата

Любопитно от природата

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ ЗА КОКОШКИТЕ

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ ЗА КОКОШКИТЕ

🐓 Кокошките са наследници на ДИНОЗАВРИТЕ.🐓 Кокошките са ХИЩНИЦИ и всеядни.🐓 Кокошката, която МЪТИ, обръща яйцата си 50 пъти на ден. 🐓 Майката кокошк 🐓 Кокошките са наследници на ДИНОЗАВРИТЕ.🐓 Кокошките са ХИЩНИЦИ и всеядни.🐓 Кокошката, която МЪТИ, обръща яйцата си 50 пъти на ден. 🐓 Майката кокошк 2022-04-05T09:57:10+03:00 ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ ЗА КОКОШКИТЕ

<p>🐓 Кокошките са <strong>наследници на ДИНОЗАВРИТЕ</strong>.</p> <p>🐓 Кокошките са <strong>ВСЕЯДНИ</strong>.</p> <p>🐓 Кокошката, която <strong>МЪТИ</strong>, <strong>обръща яйцата си 50 пъти</strong> на ден.</p> <p>🐓 Майката кокошка <strong>разговаря с ПИЛЕНЦАТА</strong> си още преди да се излюпят.</p> <p>🐓 Яйченият жълтък е една от малкото храни, които естествено съдържат <strong>ВИТАМИН D</strong>.</p> <p>🐓 Нужни са <strong>25 часа</strong>, за да се <strong>развие ЯЙЦЕТО</strong> в кокошката.</p> <p>🐓 Нужни са <strong>21 дена</strong>, за да се <strong>ИЗЛЮПЯТ</strong> пиленцата.</p> <p>🐓 Кокошките са <strong>ПОЛИГАМНИ</strong>.</p> <p>🐓 Мястото, от което кокошките изхвърлят <strong>ако, пишо и полови секрети</strong> и от което снасят <strong>яйца</strong>, е едно и също и се нарича <strong>КЛОАКА</strong>.</p> <p>🐓 Кокошките НЯМАТ ЗЪБИ. Те смилат храната със специален орган - <strong>ВОДЕНИЧКА</strong>. Тя е <strong>мускулесто стомахче</strong>, което като бъде заредено с камъчета и песъчинки, работи като челюстите при хората. Мускулите се съкращават, камъчетата в стомаха се задвижват и стриват зърната и храната.</p> <p>👉 Затова кокошките всеки ден поглъщат камъчки и песъчинки, ако са на свобода. Воденички имат птиците, червеите, китовете-кашалоти, пингвините, тюлените, крокодилите (последните ги позлват и за <strong>БАЛАСТ</strong>).</p> <p>🐓 Кокошките са много <strong>ПЛАШЛИВИ</strong>. Когато бъдат заловени, могат да <strong>умрат от сърдечен удар</strong>, причинен от ужаса, който изпитват.</p> <p>🐓 <strong>ПЕТЛИТЕ</strong> изпълняват специален &bdquo;<strong>танц</strong>&ldquo; със специфични звуци, когато призовават за храна. Движат главите си нагоре и надолу, като вдигат и пускат парчета храна.</p> <p>🐓 <strong>От всяко яйце ли може да се излюпи пиле?</strong> Ако няма петел при кокошките, не може, защото няма кой да ОПЛОДИ яйцата.</p> <p>🐓 <strong>Снасят ли кокошките, ако няма петел?</strong> Да! Снасянето не е свързано с петелеа. Кокошката е <strong>единственото</strong> животно, което "ражда", по-точно <strong>снася яйце почти всеки ден</strong>.</p> <p>🐓 Докато спят, пилетата <strong>СЪНУВАТ</strong> и имат REM фаза на съня.</p> <p>🐓&nbsp;Ако завъртите едно яйце: <strong>СВАРЕНОТО</strong> яйце се върти добре. <strong>Суровото</strong> яйце се клати заради течността вътре.</p> <p>🐓 Кокошките са много <strong>важна част</strong> от сеитбооборота и възстановителните практики <strong>във фермата</strong>! Те:<br />✅ <strong>почистват</strong> от насекоми и неприятели<br />✅ наторяват и <strong>обогатяват</strong> почвата<br />✅ почистват остатъци от предишна култура и <strong>подготвят</strong> за ново засяване.</p> <p>🐔 Щастливи сме, че отново си имаме кокошчици. Това е третият кокошарник, който си правим. Винаги сме отглеждали <strong>СВОБОДНИ</strong> кокошки на паша, като ги местим, така че да са на чисто и зелено. Първо имахме кокоши трактор, после - компостен кокошарник.</p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки