Блог

НАЙ-ХУБАВИТЕ НЕЩА В ЖИВОТА НЕ СА НЕЩА И НЕ СТРУВАТ ПАРИ 09.08.2022 20:43

НАЙ-ХУБАВИТЕ НЕЩА В ЖИВОТА НЕ СА НЕЩА И НЕ СТРУВАТ ПАРИ

Не е нужно да пътуваш далеч, за да намериш скрити съкровища. Не е нужно да е специално, за да се превърне в съкровено. Където и да идеш, ТИ СИ ТАМ. Носиш себе си и всичкия си багаж и какво ще видиш и преживееш зависи от теб.

Преди много, много години, хората притежавали Щастието в изобилие. То било част от живота им, получавали го наготово и на никого не се налагало да се бори за него. Хората толкова свикнали с него, че спрели да го забелязват и да му се радват. Започнали да се оплакват и да недоволстват.

Затова един ден ангелите се събрали и решили да дадат урок на хората. За да усетят липсата на Щастието и да започнат отново да го ценят, ангелите взели решение да го скрият. И то така, че да бъде трудно за намиране.

Останал въпросът: Къде да го скрият?

Един ангел предложил да го сложат на дъното на океана, друг - на най-високия планински връх, трети – сред уханните цветя на някоя поляна, на малка горска пътека... някой предложил да го сложат в хляба... Но никое място не им изглеждало достатъчно трудно за намиране.

Тогава един ангел казал:
- Нека да скрием Щастието вътре в човека! Той много рядко поглежда натам...

Всички се съгласили единодушно.

И така, от древни времена до днес, Щастието все още се крие в човека. А той търси ли, търси... Търси го в хиляди неща, бори се за него, понякога не успява да го намери през целия си живот.

А то стои там, вътре в душата му. И тихичко чака да бъде открито, за да открие цялата си прелест.

Има и хора, които са се сетили къде да го потърсят. И когато го открили, разбрали, че никога повече не могат да го изгубят. Защото това е единственото истинско и сигурно място на Щастието.

🙏 Бъдете щастливи, приятели! Озарявайте света със светлинката на своята душа, украсявайте го със своята дарба! Живейте всеки ден с радост, благодарност и любов, с отворени очи, с вяра и надежда! Светъл ден!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Притчи

Притчи

НАЙ-ХУБАВИТЕ НЕЩА В ЖИВОТА НЕ СА НЕЩА И НЕ СТРУВАТ ПАРИ

НАЙ-ХУБАВИТЕ НЕЩА В ЖИВОТА НЕ СА НЕЩА И НЕ СТРУВАТ ПАРИ

Не е нужно да пътуваш далеч, за да намериш скрити съкровища. Не е нужно да е специално, за да се превърне в съкровено. Където и да идеш, ТИ СИ ТАМ. Носиш с Не е нужно да пътуваш далеч, за да намериш скрити съкровища. Не е нужно да е специално, за да се превърне в съкровено. Където и да идеш, ТИ СИ ТАМ. Носиш с 2022-08-09T20:43:52+03:00 НАЙ-ХУБАВИТЕ НЕЩА В ЖИВОТА НЕ СА НЕЩА И НЕ СТРУВАТ ПАРИ

<p>Не е нужно да пътуваш далеч, за да намериш скрити съкровища. Не е нужно да е специално, за да се превърне в съкровено. Където и да идеш, ТИ СИ ТАМ. Носиш себе си и всичкия си багаж и какво ще видиш и преживееш зависи от теб.</p> <p>Преди много, много години, хората притежавали Щастието в изобилие. То било част от живота им, получавали го наготово и на никого не се налагало да се бори за него. Хората толкова свикнали с него, че спрели да го забелязват и да му се радват. Започнали да се оплакват и да недоволстват.</p> <p>Затова един ден ангелите се събрали и решили да дадат урок на хората. За да усетят липсата на Щастието и да започнат отново да го ценят, ангелите взели решение да го скрият. И то така, че да бъде трудно за намиране.</p> <p>Останал въпросът: Къде да го скрият?</p> <p>Един ангел предложил да го сложат на дъното на океана, друг - на най-високия планински връх, трети &ndash; сред уханните цветя на някоя поляна, на малка горска пътека... някой предложил да го сложат в хляба... Но никое място не им изглеждало достатъчно трудно за намиране.</p> <p>Тогава един ангел казал:<br />- Нека да скрием Щастието вътре в човека! Той много рядко поглежда натам...</p> <p>Всички се съгласили единодушно.</p> <p>И така, от древни времена до днес, Щастието все още се крие в човека. А той търси ли, търси... Търси го в хиляди неща, бори се за него, понякога не успява да го намери през целия си живот.</p> <p>А то стои там, вътре в душата му. И тихичко чака да бъде открито, за да открие цялата си прелест.</p> <p>Има и хора, които са се сетили къде да го потърсят. И когато го открили, разбрали, че никога повече не могат да го изгубят. Защото това е единственото истинско и сигурно място на Щастието.</p> <p>🙏 Бъдете щастливи, приятели! Озарявайте света със светлинката на своята душа, украсявайте го със своята дарба! Живейте всеки ден с радост, благодарност и любов, с отворени очи, с вяра и надежда! Светъл ден!</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16275/files/image/296673720_431940615641216_8751511456789511870_n.jpg" class="aligncenter" width="506" height="675" /></p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки