Блог

ОВЧАРСКА ТОРБИЧКА: СВОЙСТВА, ПРИЛОЖЕНИЕ, РЕЦЕПТИ 18.05.2022 11:45

ОВЧАРСКА ТОРБИЧКА: СВОЙСТВА, ПРИЛОЖЕНИЕ, РЕЦЕПТИ

Овчарската торбичка е една нежна, малко позната и използвана билка с чудодейно действие. Тя е чудесно допълнение за чай, което ни се усмихва от всяка поляна!

🌿 БРАНЕ
Събира се цялата надземна част на растението по време на цъфтежа в сухо време преди осеменяване.

🌿 ДЕЙСТВИЕ
Кръвоспиращо, диуретично действие, тонизиращо матката и периферните кръвоносни съдове действие. Понижава артериалното налягане. Изсушената билка не ускорява съсирваемостта на кръвта, докато прясната билка леко скъсява времето на кървене.

🌿 ПРИЛОЖЕНИЕ
При КРЪВОИЗЛИВИ, инфекции на пикочните пътища, кръв в урината и прекалено силна менструация или маточни кръвотечения по всяко време освен при бременност. Запарката от билката помага и за регулиране на менструацията през пубертета. При кръвотечение от носа. Действа добре при лечение на хемороиди и разширени вени. Повишава тонуса на матката и повишава подвижността на мускулите си, активира чревната подвижност.

ЧАЙ
Чаят за овчарска торбичка в народната медицина сужи за заздравяване на рани, антитоксик, настинка, общо укрепване, витамин, противотуморно и болкоуспокояващо. Пречиства кръвта и укрепва капилярите. Подобрява състоянието на лигавицата на очите с редовно измиване с инфузия.

🥗 ХРАНА
В готварството листата могат да се консумират като зеленчук.

👉НАЧИН НА УПОТРЕБА
По-силно е действието на прясната билка, от която се приготвя студен извлек. Овчарската торбичка може да се ползва в прясно или изсушено състояние за направа на чай и тинктури, както и като подправка за алтернатива на горчицата, поради приятно горчивия си и пикантен аромат.
Да не се ползва по време на бременност.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Рецепти

Рецепти

ОВЧАРСКА ТОРБИЧКА: СВОЙСТВА, ПРИЛОЖЕНИЕ, РЕЦЕПТИ

ОВЧАРСКА ТОРБИЧКА: СВОЙСТВА, ПРИЛОЖЕНИЕ, РЕЦЕПТИ

Овчарската торбичка е една нежна, малко позната и използвана билка с чудодейно действие. Тя е чудесно допълнение за чай, което ни се усмихва от всяка полян Овчарската торбичка е една нежна, малко позната и използвана билка с чудодейно действие. Тя е чудесно допълнение за чай, което ни се усмихва от всяка полян 2022-05-18T11:45:12+03:00 ОВЧАРСКА ТОРБИЧКА: СВОЙСТВА, ПРИЛОЖЕНИЕ, РЕЦЕПТИ

<p><em>Овчарската торбичка е една нежна, малко позната и използвана билка с чудодейно действие. Тя е чудесно допълнение за чай, което ни се усмихва от всяка поляна!</em></p> <p><em><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16275/files/image/ovcharska-torbichka.jpg" class="aligncenter" width="559" height="419" /></em></p> <p><strong>🌿 БРАНЕ</strong><br />Събира се цялата надземна част на растението по време на цъфтежа в сухо време преди осеменяване.</p> <p>🌿 <strong>ДЕЙСТВИЕ</strong><br />Кръвоспиращо, диуретично действие, тонизиращо матката и периферните кръвоносни съдове действие. Понижава артериалното налягане. Изсушената билка не ускорява съсирваемостта на кръвта, докато прясната билка леко скъсява времето на кървене.</p> <p>🌿 <strong>ПРИЛОЖЕНИЕ</strong><br />При <strong>КРЪВОИЗЛИВИ</strong>, инфекции на <strong>пикочните пътища</strong>, кръв в урината и прекалено силна <strong>менструация</strong> или маточни кръвотечения по всяко време освен при бременност. Запарката от билката помага и за регулиране на менструацията през пубертета. При <strong>кръвотечение</strong> от носа. Действа добре при лечение на <strong>хемороиди</strong> и <strong>разширени вени</strong>. Повишава тонуса на <strong>матката</strong> и повишава подвижността на мускулите си, активира <strong>чревната подвижност</strong>.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16275/files/image/280334144_5138064562926699_2154664971781433191_n.jpg" class="aligncenter" width="417" height="556" /></p> <p>☕ <strong>ЧАЙ</strong><br />Чаят за овчарска торбичка в народната медицина сужи за заздравяване на рани, антитоксик, настинка, общо укрепване, витамин, противотуморно и болкоуспокояващо. Пречиства кръвта и укрепва капилярите. Подобрява състоянието на лигавицата на очите с редовно измиване с инфузия.</p> <p>🥗 <strong>ХРАНА</strong><br />В готварството листата могат да се консумират като зеленчук.</p> <p>👉<strong>НАЧИН НА УПОТРЕБА</strong><br />По-силно е действието на прясната билка, от която се приготвя студен извлек. Овчарската торбичка може да се ползва в прясно или изсушено състояние за направа на чай и тинктури, както и като подправка за алтернатива на горчицата, поради приятно горчивия си и пикантен аромат.<br />Да не се ползва по време на бременност.</p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки