Блог

РАЗЛИКАТА МЕЖДУ АДА И РАЯ 27.10.2021 12:40

РАЗЛИКАТА МЕЖДУ АДА И РАЯ

Веднъж един човек помолил Господ:
- Господи, бих искал да знам какво е това Рай и какво е Ад?
Господ го повел в небесата към две врати. Отворил едната и го подканил да влезе. Там на огромна, кръгла маса седели хора, а в средата на масата имало огромна, пълна с храна купа, ухаеща апетитно.

Устата на човека се изпълнила със слюнки, изглеждало толкова вкусно, но хората, стоящи около масата, били бледи и недохранени, почти умиращи от глад. В ръката си всеки от тях държал много дълга лъжица.

Те можели да достигнат до купата с храна, да загребат, но поради дългото рамо на лъжицата не можели да я поднесат до устата си.
Господ казал на човека:
- Ето, сега ти видя какво е Адът.

Запътили се към втората врата. Господ я отворил. Сцената, която се разкрила пред очите им била идентична с първата. И тук имало огромна кръгла маса със същата гигантска купа по средата, пълна с уханна супа, караща устата на човечеца да се изпълва със слюнка.

А хората, седящи около масата, държали същите дълги, дълги лъжици. Обаче пък изглеждали сити и доволни, щастливи и увлечени в разговорите помежду си.

Тогава човекът в недоумение възкликнал:
- Не разбирам!

- Толкова е просто. - отговорил Господ. - Тук са се научили да се хранят един другиго, а не да мислят единствено и само за себе си.

Адът и Раят са устроени подобно. Разликата е в нас самите...

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Притчи

Притчи

РАЗЛИКАТА МЕЖДУ АДА И РАЯ

Разликата между ада и рая

Веднъж един човек помолил Господ:- Господи, бих искал да знам какво е това Рай и какво е Ад?Господ го повел в небесата към две врати. Отворил едната и Веднъж един човек помолил Господ:- Господи, бих искал да знам какво е това Рай и какво е Ад?Господ го повел в небесата към две врати. Отворил едната и 2021-11-26T22:38:15+02:00 РАЗЛИКАТА МЕЖДУ АДА И РАЯ

<p>Веднъж един човек помолил Господ:<br />- Господи, бих искал да знам какво е това Рай и какво е Ад?<br />Господ го повел в небесата към две врати. Отворил едната и го подканил да влезе. Там на огромна, кръгла маса седели хора, а в средата на масата имало огромна, пълна с храна купа, ухаеща апетитно.</p> <p>Устата на човека се изпълнила със слюнки, изглеждало толкова вкусно, но хората, стоящи около масата, били бледи и недохранени, почти умиращи от глад. В ръката си всеки от тях държал много дълга лъжица.</p> <p>Те можели да достигнат до купата с храна, да загребат, но поради дългото рамо на лъжицата не можели да я поднесат до устата си.<br />Господ казал на човека:<br />- Ето, сега ти видя какво е Адът.</p> <p>Запътили се към втората врата. Господ я отворил. Сцената, която се разкрила пред очите им била идентична с първата. И тук имало огромна кръгла маса със същата гигантска купа по средата, пълна с уханна супа, караща устата на човечеца да се изпълва със слюнка.</p> <p>А хората, седящи около масата, държали същите дълги, дълги лъжици. Обаче пък изглеждали сити и доволни, щастливи и увлечени в разговорите помежду си.</p> <p>Тогава човекът в недоумение възкликнал:<br />- Не разбирам!</p> <p>- Толкова е просто. - отговорил Господ. - Тук са се научили да се хранят един другиго, а не да мислят единствено и само за себе си.</p> <p>Адът и Раят са устроени подобно. Разликата е в нас самите...</p> <p></p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки