Блог

Възкресението, любовта, пътя и спесението - от човешкото до божественото 26.04.2022 18:55

Възкресението, любовта, пътя и спесението - от човешкото до божественото

Ако Рождество е празник, който е близък до всеки човек, защото има човешко и материално измерение, то ВЪЗКРЕСЕНИЕТО е непонятно, нематериално и далечно за човека. То тръгва от човешкото (смъртта), за да ни отведе до духовното (безсмъртието на душата).


Христос е показал ПЪТЯ, по който ще мине всеки човек. Път на любов, добротворство, приятелство, предателство, венец от тръни, страдание, смирение, разпятие, вяра, спасение.


Страстната седмица приключва с Великден. Не е случайно, че на старобългарски “СТРАСТ” означава страдание. Пътят на любовта минава през страдания. А любовта носи ДОБРОДЕТЕЛТА.


Да обичаш и да вървиш по пътя на сърцето означава да растеш. ПОРАСТВАНЕТО е трънлив и труден процес. За него е нужно освобождение - от заблуди, погрешки, изкушения и лоши помишления.


За възкресението е нужно да се ОСВОБОДИМ от всичко, което ни спъва. Да се извисим над материалното. И колкото повече вървим по пътя на любовта, толкова по-смирени ставаме и толкова повече любов имаме.


Изпитанията, страданията, грехът и “лошите” хора са най-добрите УЧИТЕЛИ. Те ни учат на любов, жертва и саможерта, на прошка, състрадание, смирение и любов. А “добрите” хора, щастливите събития и вярата ни дават сили и смисъл да продължаваме.


Възкресението не носи вяра. ВЯРАТА води до Възкресение.


🙏 ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ! Да възкръсне ЛЮБОВТА и човечността в сърцата ни! Всеки ден да възкръсват доброто и добродетелите в нас! Да се крепим един друг, да растем духом, да пазим и прилагаме любовта, да вярваме и да се радваме на Живота!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Празници

Празници

Възкресението, любовта, пътя и спесението - от човешкото до божественото

Възкресението, любовта, пътя и спесението - от човешкото до божественото

Ако Рождество е празник, който е близък до всеки човек, защото има човешко и материално измерение, то ВЪЗКРЕСЕНИЕТО е непонятно, нематериално и далечно за Ако Рождество е празник, който е близък до всеки човек, защото има човешко и материално измерение, то ВЪЗКРЕСЕНИЕТО е непонятно, нематериално и далечно за 2022-04-26T18:56:27+03:00 Възкресението, любовта, пътя и спесението - от човешкото до божественото

<p>Ако <strong>Рождество</strong> е празник, който е близък до всеки човек, защото има човешко и материално измерение, то <strong>ВЪЗКРЕСЕНИЕТО</strong> е непонятно, нематериално и далечно за човека. То тръгва от човешкото (смъртта), за да ни отведе до духовното (безсмъртието на душата).</p> <p><br />Христос е показал <strong>ПЪТЯ</strong>, по който ще мине всеки човек. Път на любов, добротворство, приятелство, предателство, венец от тръни, страдание, смирение, разпятие, вяра, спасение.</p> <p><br />Страстната седмица приключва с Великден. Не е случайно, че на старобългарски &ldquo;<strong>СТРАСТ</strong>&rdquo; означава страдание. Пътят на любовта минава през страдания. А любовта носи <strong>ДОБРОДЕТЕЛТА</strong>.</p> <p><br />Да обичаш и да вървиш по пътя на сърцето означава да растеш. <strong>ПОРАСТВАНЕТО</strong> е трънлив и труден процес. За него е нужно освобождение - от заблуди, погрешки, изкушения и лоши помишления.</p> <p><br />За възкресението е нужно да се <strong>ОСВОБОДИМ</strong> от всичко, което ни спъва. Да се извисим над материалното. И колкото повече вървим по пътя на любовта, толкова по-смирени ставаме и толкова повече любов имаме.</p> <p><br />Изпитанията, страданията, грехът и &ldquo;лошите&rdquo; хора са най-добрите <strong>УЧИТЕЛИ</strong>. Те ни учат на любов, жертва и саможерта, на прошка, състрадание, смирение и любов. А &ldquo;добрите&rdquo; хора, щастливите събития и вярата ни дават сили и смисъл да продължаваме.</p> <p><br />❤ <strong>Възкресението не носи вяра. ВЯРАТА води до Възкресение.</strong></p> <p><br />🙏 <strong>ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!</strong> Да възкръсне <strong>ЛЮБОВТА</strong> и човечността в сърцата ни! Всеки ден да възкръсват доброто и добродетелите в нас! Да се крепим един друг, да растем духом, да пазим и прилагаме любовта, да вярваме и да се радваме на Живота!</p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки