Блог

ВОЙНАТА, ХРАНАТА и ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД 18.05.2022 10:32

ВОЙНАТА, ХРАНАТА и ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД

ЛУКСЪТ = ПРАВО ПО РОЖДЕНИЕ или ПРИМАМКА
И човекът беше научен, че може да има всяка стока, от всеки край на света, във всеки магазин, по всяко време на годината, на ниска цена. Хората от златния милиард свикнаха, че това е тяхно право по рождение и не разбраха, че това е само кукичка.


ЗЛАТНИЯТ МИЛИАРД ЩЕ СПАСИ СВЕТА?
Уж всички сме равни, но някои са по-равни от другите. Една група от хора от развитите страни паразитира на гърба на останалия свят. Експлоатирайки чужди ресурси - хора и земя, една част от света живее в лукс и комфорт, меси се на другата, раздава правосъдие, води войни с привидно добри намерения и обрича другата да живее в мизерия и бедност и да умира от глад и болести.


ХРАНА, ВОЙНА и ПЕТРОЛ
Днес за производство на 1 калория храна са нужни 10 калории петрол. Това включва производство, транспорт, пестициди, торове, електроенергия, за които е нужен петрол и природен газ. Как е възможно това?


ВОЕННАТА МАШИНА и БОРБАТА ЗА РЕСУРСИ
За да може една част от света да експлоатира ресурсите на другата, е нужна постоянна принуда и насилие. Това става с война или заплаха от такава. За тази цел “великите” държави поддържат огромна военна индустрия с парите на данъкоплатците. Военните действия не са спирали, независимо че не са на територията на златния милиард.


СКРИТАТА ЦЕНА = СУБСИДИИ, ДАНЪЦИ, ГРАНТОВЕ
Също чрез нашите данъци се финансират и субсидират на национално и наднационално ниво определени производства и бизнеси. Те са евтини на рафта в магазина, но дефакто са много скъпи и са платени преди да стигнат до магазина. А световните агрополитики толерират индустриално, корпоративно земеделие и употреба на химия, а не чиста храна, биоразнообразие и здрави хора.


ЗДРАВНАТА ЦЕНА
Скрита цена плащаме и за лечението на болести, алергии, хранителни непоносимости, които се появяват при консумация на индустриални и ГМО храни (всички животни в Европа се хранят с фуражи, в които има ГМО). Често алергиите не са към самите храни, а към отровите, употребени в отглеждането им и поради обедняване на почвата.


ПРОДОВОЛСТВЕНА КРИЗА
Човекът никога не е бил по-лаком и алчен. Начинът, по който се хранят и живеят хората от златния милиард, разрушава Земята. Още Ганди казва, че Земята може да изхрани нуждите ни, но не и желанията ни. Съдейки по официалните данни, по всичко изглежда, че следващите войни ще се водят за храна и вода.


КОНСУМАТОРСКОТО ОБЩЕСТВО
Това е модел, който е наложен и с който човекът от производител, стана зависим потребител, роб на желанията си. И макар че човешките потребности са малко, желанията бяха раздути до безкрайност. Така че потребителят да иска още и още, за да захранва икономическата машина и ръст.


4% ПРОИЗВОДИТЕЛИ - 96% КОНСУМАТОРИ
Проблемът е, че едва 2-4% * от населението в развитите страни работи земята, за да изхрани останилите 96%, които са освободени от тази дейност, но имат претенции какво да се промени без тяхно участие.
Все още на Земята не е измислено земеделие, чисто и здравословно за хората, почвата и планетата, лесно, бързо, целогодишно, вкусно, евтино и без или с минимум човешки труд.

* По данни на НСИ през 2003г в България е имало 665 хиляди регистрирани земеделски стопанства. Днес са 132 хиляди.

ПОДМЯНА НА ЦЕННОСТИ И ПАМЕТ
Залисани в изкуствения градски живот, далеч от земя и храна, ни научиха да се разсейваме с материални блага и да се стремим към комфорт, лукс, успех или власт. А в природата действат 2 закона:


РАСТЕЖ и ПРИНОС
Всяко нещо в природата расте и допринася. Нужна е промяна на съзнанието и ценностите. Възраждане на морала, добродетелите и духа. И труд - да избираме "тесния, а не лесния път".

РЕШЕНИЕТО
🌱 Да участваме, да се интересуваме, да търсим истината.
🌱 Да задоволяваме истински потребности, а не насадени прищевки и желания.
🌱 Да се научим да живеем по-скромно и с по-малко.
🌱 Да отглеждаме своята собствена храна - това е акт на революция и независимост.
🌱 Да подкрепяме възстановителното земеделие и местните фермери
🌱 Да възстановим знанието и връзката си с природата, земята и храната.
🌱 Да бъдем будни, бдителни и осъзнати.

П.П. Не е нужно всеки да "копае", особено ако е насила. Хората сме различни и всеки има различни дарби, които може да използва, за да допринася и служи на Живота, Земята и Светлината. 🙏

Коментари

Кремена
Кремена 03.02.2023 В хляба ни насъщен пак ще забъркват НЕЩО, с което отново ще ни мислят УЖ ДОБРОТО, ще гледат да ни засищат бързо и ефикасно и да ни втълпяват, че така ще сме спасявали природата и нашия свят. Днешната хлебна ДОБАВКА обаче е с привкус на злонамерена ИДЕОЛОГИЯ, която чувствителността на вече осведомения съвременен човек бързо улавя. Добавката в хляба ни ДНЕШНО ВРЕМЕ също е биг бизнес както е била маята, дрождите, спирта и набухфвателите след 1944-та. Тази, сегашната ДОБАВКА има вече друг привкус - това са живи организми, насекоми, животинки, които имат за съжаление същата идеологическа задача - ДА РАЗБОЛЯВАТ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО И ОРГАНИЗЪМ с последствия, които все още НИКОЙ не е изследвал.
Кремена
Кремена 03.02.2023 За ХЛЯБА ни наш насъщен... След края на ВСВ масово почва да се вкарва мая и набухватели в индустриално приготвения хляб и тестените продукти в Европа и Света с цел уж гладната маса хора да бъде защитана БЪРЗО. Политика, която прекъсва старата традиция да си правиш вкъщи всичко на ръка - нямаш го и това време, защото индустриализацията те затваря по 10 часа във фабриките и ти щеш не щеш консумираш на бързо готови продукти, и с децата ти, които не ги виждаш почти, става същото. Семейната традиция и приемственост, родовата памет за всичко, от старите рецепти на бабите ти за вкусен домашен хляб или за някакъв "илач" например, лекарство, всичкото това ЗНАНИЕ се погубва, БАВНО, НО СИГУРНО....
Кремена
Кремена 01.07.2022 Благодаря Ви за искреността в думите Ви и за смелостта и решителността да действате! Благодаря Ви, че сте активни и че вашият пример и ПРИНОС за едно по-осъзнато съществуване го правите видим! Особено децата са тези, на които е нужно да помогнем да осъзнаят клопките на системата, на които трябва да отворим очите от малки и да им помогнем със знания, че никога няма да са щастливи ако са само послушни и пасивни консуматори на стоки които ги убиват физически и духовно. Да така е, "Земята може да изхрани нуждите ни, но не и желанията ни." Да не възпитаваме децата да имат повече желания от нужди! Защото от това ще зависи оцеляването им и, "следващите войни ще се водят за храна и вода.", и това за съжаление е вярно.

Остави коментар

Полезно знание

Полезно знание

ВОЙНАТА, ХРАНАТА и ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД

ВОЙНАТА, ХРАНАТА и ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД

ЛУКСЪТ = ПРАВО ПО РОЖДЕНИЕ или ПРИМАМКАИ човекът беше научен, че може да има всяка стока, от всеки край на света, във всеки магазин, по всяко време на годи ЛУКСЪТ = ПРАВО ПО РОЖДЕНИЕ или ПРИМАМКАИ човекът беше научен, че може да има всяка стока, от всеки край на света, във всеки магазин, по всяко време на годи 2022-05-18T10:33:52+03:00 ВОЙНАТА, ХРАНАТА и ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД

<p><strong>ЛУКСЪТ = ПРАВО ПО РОЖДЕНИЕ или ПРИМАМКА</strong><br />И човекът беше научен, че може да има всяка стока, от всеки край на света, във всеки магазин, по всяко време на годината, на ниска цена. Хората от златния милиард свикнаха, че това е тяхно право по рождение и не разбраха, че това е само кукичка.</p> <p><br /><strong>ЗЛАТНИЯТ МИЛИАРД ЩЕ СПАСИ СВЕТА?</strong><br />Уж всички сме равни, но някои са по-равни от другите. Една група от хора от развитите страни паразитира на гърба на останалия свят. Експлоатирайки чужди ресурси - хора и земя, една част от света живее в лукс и комфорт, меси се на другата, раздава правосъдие, води войни с привидно добри намерения и обрича другата да живее в мизерия и бедност и да умира от глад и болести.</p> <p><br /><strong>ХРАНА, ВОЙНА и ПЕТРОЛ</strong><br />Днес за производство на 1 калория храна са нужни 10 калории петрол. Това включва производство, транспорт, пестициди, торове, електроенергия, за които е нужен петрол и природен газ. Как е възможно това?</p> <p><br /><strong>ВОЕННАТА МАШИНА и БОРБАТА ЗА РЕСУРСИ</strong><br />За да може една част от света да експлоатира ресурсите на другата, е нужна постоянна принуда и насилие. Това става с война или заплаха от такава. За тази цел &ldquo;великите&rdquo; държави поддържат огромна военна индустрия с парите на данъкоплатците. Военните действия не са спирали, независимо че не са на територията на златния милиард.</p> <p><br /><strong>СКРИТАТА ЦЕНА = СУБСИДИИ, ДАНЪЦИ, ГРАНТОВЕ</strong><br />Също чрез нашите данъци се финансират и субсидират на национално и наднационално ниво определени производства и бизнеси. Те са евтини на рафта в магазина, но дефакто са много скъпи и са платени преди да стигнат до магазина. А световните агрополитики толерират индустриално, корпоративно земеделие и употреба на химия, а не чиста храна, биоразнообразие и здрави хора.</p> <p><br /><strong>ЗДРАВНАТА ЦЕНА</strong><br />Скрита цена плащаме и за лечението на болести, алергии, хранителни непоносимости, които се появяват при консумация на индустриални и ГМО храни (всички животни в Европа се хранят с фуражи, в които има ГМО). Често алергиите не са към самите храни, а към отровите, употребени в отглеждането им и поради обедняване на почвата.</p> <p><br /><strong>ПРОДОВОЛСТВЕНА КРИЗА</strong><br />Човекът никога не е бил по-лаком и алчен. Начинът, по който се хранят и живеят хората от златния милиард, разрушава Земята. Още Ганди казва, че Земята може да изхрани нуждите ни, но не и желанията ни. Съдейки по официалните данни, по всичко изглежда, че следващите войни ще се водят за храна и вода.</p> <p><br /><strong>КОНСУМАТОРСКОТО ОБЩЕСТВО</strong><br />Това е модел, който е наложен и с който човекът от производител, стана зависим потребител, роб на желанията си. И макар че човешките потребности са малко, желанията бяха раздути до безкрайност. Така че потребителят да иска още и още, за да захранва икономическата машина и ръст.</p> <p><br /><strong>4% ПРОИЗВОДИТЕЛИ - 96% КОНСУМАТОРИ</strong><br />Проблемът е, че едва 2-4% * от населението в развитите страни работи земята, за да изхрани останилите 96%, които са освободени от тази дейност, но имат претенции какво да се промени без тяхно участие. <br />Все още на Земята не е измислено земеделие, чисто и здравословно за хората, почвата и планетата, лесно, бързо, целогодишно, вкусно, евтино и без или с минимум човешки труд.</p> <p><em>* По данни на НСИ през 2003г в България е имало 665 хиляди регистрирани земеделски стопанства. Днес са 132 хиляди.</em></p> <p><strong>ПОДМЯНА НА ЦЕННОСТИ И ПАМЕТ</strong><br />Залисани в изкуствения градски живот, далеч от земя и храна, ни научиха да се разсейваме с материални блага и да се стремим към комфорт, лукс, успех или власт. А в природата действат 2 закона:</p> <p><br /><strong>РАСТЕЖ и ПРИНОС</strong><br />Всяко нещо в природата расте и допринася. Нужна е промяна на съзнанието и ценностите. Възраждане на морала, добродетелите и духа. И труд - да избираме "тесния, а не лесния път".<br /><br /><strong>РЕШЕНИЕТО</strong><br />🌱 Да участваме, да се интересуваме, да търсим истината.<br />🌱 Да задоволяваме истински потребности, а не насадени прищевки и желания.<br />🌱 Да се научим да живеем по-скромно и с по-малко.<br />🌱 Да отглеждаме своята собствена храна - това е акт на революция и независимост.<br />🌱 Да подкрепяме възстановителното земеделие и местните фермери<br />🌱 Да възстановим знанието и връзката си с природата, земята и храната.<br />🌱 Да бъдем будни, бдителни и осъзнати.</p> <p><em>П.П. Не е нужно всеки да "копае", особено ако е насила. Хората сме различни и всеки има различни дарби, които може да използва, за да допринася и служи на Живота, Земята и Светлината. 🙏</em></p>

Кремена Кремена

2023-02-03T10:34:16+02:00
В хляба ни насъщен пак ще забъркват НЕЩО, с което отново ще ни мислят УЖ ДОБРОТО, ще гледат да ни засищат бързо и ефикасно и да ни втълпяват, че така ще сме спасявали природата и нашия свят. Днешната хлебна ДОБАВКА обаче е с привкус на злонамерена ИДЕОЛОГИЯ, която чувствителността на вече осведомения съвременен човек бързо улавя. Добавката в хляба ни ДНЕШНО ВРЕМЕ също е биг бизнес както е била маята, дрождите, спирта и набухфвателите след 1944-та. Тази, сегашната ДОБАВКА има вече друг привкус - това са живи организми, насекоми, животинки, които имат за съжаление същата идеологическа задача - ДА РАЗБОЛЯВАТ ЧОВЕШКОТО ТЯЛО И ОРГАНИЗЪМ с последствия, които все още НИКОЙ не е изследвал.

Кремена Кремена

2023-02-03T10:29:43+02:00
За ХЛЯБА ни наш насъщен... След края на ВСВ масово почва да се вкарва мая и набухватели в индустриално приготвения хляб и тестените продукти в Европа и Света с цел уж гладната маса хора да бъде защитана БЪРЗО. Политика, която прекъсва старата традиция да си правиш вкъщи всичко на ръка - нямаш го и това време, защото индустриализацията те затваря по 10 часа във фабриките и ти щеш не щеш консумираш на бързо готови продукти, и с децата ти, които не ги виждаш почти, става същото. Семейната традиция и приемственост, родовата памет за всичко, от старите рецепти на бабите ти за вкусен домашен хляб или за някакъв "илач" например, лекарство, всичкото това ЗНАНИЕ се погубва, БАВНО, НО СИГУРНО....

Кремена Кремена

2022-07-01T00:08:19+03:00
Благодаря Ви за искреността в думите Ви и за смелостта и решителността да действате! Благодаря Ви, че сте активни и че вашият пример и ПРИНОС за едно по-осъзнато съществуване го правите видим! Особено децата са тези, на които е нужно да помогнем да осъзнаят клопките на системата, на които трябва да отворим очите от малки и да им помогнем със знания, че никога няма да са щастливи ако са само послушни и пасивни консуматори на стоки които ги убиват физически и духовно. Да така е, "Земята може да изхрани нуждите ни, но не и желанията ни." Да не възпитаваме децата да имат повече желания от нужди! Защото от това ще зависи оцеляването им и, "следващите войни ще се водят за храна и вода.", и това за съжаление е вярно.
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки