Блог

ЗА ТРУДА С ЛЮБОВ: ОЧИ СЕ ПЛАШАТ, РЪЦЕ - НЕ! 26.04.2022 23:21

ЗА ТРУДА С ЛЮБОВ: ОЧИ СЕ ПЛАШАТ, РЪЦЕ - НЕ!

🌷 "Трудът ни избавя от трите НАЙ-ГОЛЕМИ ЗЛИНИ: скуката, порока и бедността." - Волтер

Не знам кога се е наложила концепцията “защо да е трудно, като може да е лесно”, но последните години е модерен лесния, а не тесния път. Но има ли лесна работа?

🌷 Думичката “ТРУДНО” ИДВА ОТ ДУМАТА "ТРУД"

Без труд няма удовлетворение, няма растеж, няма радост, няма смисъл. Така че трудът е жизнено необходим на човека. На български имаме много красива дума “трудолюбие” и много хубава мъдрост: “Трудът краси човека”.

🌷 "Едната страна на труда ни ХРАНИ, другата ни ИЗГРАЖДА." - Антоан дьо Сент-Екзюпери

Няма по-сладък залък и по-сладка почивка от истински заслужените и собственоръчно изкараните. Както е казал народът “Очи се плашат, ръце - не”. Но когато една работа се прави с труд, любов и постоянно, цялата Вселена ти помага.

🌷 "ТРУДЪТ Е ЛЮБОВ, добила видим образ." - Халил Джубран

Знаете ли, че “труд”, “бременност”, “раждане” и “любов” са думи, които са много силно свързани. “Трудна” е жена, която е бременна. Labour на английски означава труд, работа, но и раждане, родилни мъки. Бременността, болката, раждането, труденето и любовта са най-важните и най-творческите части на живота.

🌷 "МЪЧЕНИЕТО е пъпка. ТРУДЪТ е цвят. РАБОТАТА е плод." - Учителя

Учителя казва, че това са 3 епохи. Преди човек е работил за господаря си - това е МЪЧЕНИЕ, на основата на насилие и робство. Сега човек работи за себе си - това е ТРУД срещу възнаграждение. В бъдеще човек ще работи за Цялото - това е РАБОТА, основана на любов.

🌷 "Трудите се, за да сте в крак СЪС ЗЕМЯТА И НЕЙНАТА ДУША." - Халил Джубран

Сега вече разбирам напълно нашите БАБИ и ДЯДОВЦИ. Разбирам защо се трудеха от тъмно до тъмно. Защо бяха толкова работливи, всеотдайни и неуморни. Навремето мислех, че им е трудно и тежко. Мислех, че са изморени и изтощени от работа.

А те са били мъдри, СМИРЕНИ и ТРУДОЛЮБИВИ. Те са знаели, че така човек твори живота си. Не им е било лесно, но никога не са се оплаквали. Имали са вяра и воля. Защото това е бил техният избор, благословен и щедро надарен. Те са знаели, че трудът е благословия. Не само те кара да се чувстваш полезен, но и ти дава смисъл.

Работата със земята истински те зарежда. Изпълва те с благодарност, удовлетворение и смисъл. Отваряш сетивата си за малките и истински неща. Заживяваш по-просто и ставаш по-щастлив.

ТРУДЪТ КРАСИ ЧОВЕКА!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Фермата преди и сега

Фермата преди и сега

ЗА ТРУДА С ЛЮБОВ: ОЧИ СЕ ПЛАШАТ, РЪЦЕ - НЕ!

ЗА ТРУДА С ЛЮБОВ: ОЧИ СЕ ПЛАШАТ, РЪЦЕ - НЕ!

🌷 "Трудът ни избавя от трите НАЙ-ГОЛЕМИ ЗЛИНИ: скуката, порока и бедността." - ВолтерНе знам кога се е наложила концепцията “защо да е трудно, като може 🌷 "Трудът ни избавя от трите НАЙ-ГОЛЕМИ ЗЛИНИ: скуката, порока и бедността." - ВолтерНе знам кога се е наложила концепцията “защо да е трудно, като може 2022-04-26T23:21:57+03:00 ЗА ТРУДА С ЛЮБОВ: ОЧИ СЕ ПЛАШАТ, РЪЦЕ - НЕ!

<p>🌷 <strong>"Трудът ни избавя от трите НАЙ-ГОЛЕМИ ЗЛИНИ: скуката, порока и бедността." -</strong> Волтер</p> <p>Не знам кога се е наложила концепцията &ldquo;защо да е трудно, като може да е лесно&rdquo;, но последните години е модерен лесния, а не тесния път. Но има ли лесна работа?</p> <p>🌷 <strong>Думичката &ldquo;ТРУДНО&rdquo; ИДВА ОТ ДУМАТА "ТРУД"</strong></p> <p>Без труд няма удовлетворение, няма растеж, няма радост, няма смисъл. Така че трудът е жизнено необходим на човека. На български имаме много красива дума &ldquo;трудолюбие&rdquo; и много хубава мъдрост: &ldquo;Трудът краси човека&rdquo;.</p> <p>🌷 <strong>"Едната страна на труда ни ХРАНИ, другата ни ИЗГРАЖДА." - Антоан дьо Сент-Екзюпери</strong></p> <p>Няма по-сладък залък и по-сладка почивка от истински заслужените и собственоръчно изкараните. Както е казал народът &ldquo;Очи се плашат, ръце - не&rdquo;. Но когато една работа се прави с труд, любов и постоянно, цялата Вселена ти помага.</p> <p>🌷 <strong>"ТРУДЪТ Е ЛЮБОВ, добила видим образ." - Халил Джубран</strong></p> <p>Знаете ли, че <em><strong>&ldquo;труд&rdquo;, &ldquo;бременност&rdquo;, &ldquo;раждане&rdquo; и &ldquo;любов&rdquo;</strong></em> са думи, които са много силно свързани. &ldquo;Трудна&rdquo; е жена, която е бременна. Labour на английски означава труд, работа, но и раждане, родилни мъки. Бременността, болката, раждането, труденето и любовта са най-важните и най-творческите части на живота.</p> <p>🌷<strong> "МЪЧЕНИЕТО е пъпка. ТРУДЪТ е цвят. РАБОТАТА е плод." - Учителя</strong></p> <p>Учителя казва, че това са 3 епохи. Преди човек е работил за господаря си - това е МЪЧЕНИЕ, на основата на насилие и робство. Сега човек работи за себе си - това е ТРУД срещу възнаграждение. В бъдеще човек ще работи за Цялото - това е РАБОТА, основана на любов.</p> <p><strong>🌷 "Трудите се, за да сте в крак СЪС ЗЕМЯТА И НЕЙНАТА ДУША." - Халил Джубран</strong></p> <p>Сега вече разбирам напълно нашите БАБИ и ДЯДОВЦИ. Разбирам защо се трудеха от тъмно до тъмно. Защо бяха толкова работливи, всеотдайни и неуморни. Навремето мислех, че им е трудно и тежко. Мислех, че са изморени и изтощени от работа.</p> <p>А те са били мъдри, <strong>СМИРЕНИ и ТРУДОЛЮБИВИ</strong>. Те са знаели, че така човек твори живота си. Не им е било лесно, но никога не са се оплаквали. Имали са вяра и воля. Защото това е бил техният избор, благословен и щедро надарен. Те са знаели, че трудът е благословия. Не само те кара да се чувстваш полезен, но и ти дава смисъл.</p> <p>Работата със земята истински те зарежда. Изпълва те с благодарност, удовлетворение и смисъл. Отваряш сетивата си за малките и истински неща. Заживяваш по-просто и ставаш по-щастлив.</p> <p><strong>ТРУДЪТ КРАСИ ЧОВЕКА!</strong></p>

Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки