Блог

Зад кулисите: от другата страна на романтиката 02.04.2020 10:09

Зад кулисите: от другата страна на романтиката

На снимки всичко изглежда много идилично. Затова решихме да направим един пост, който да звучи по-реалистично и да ви покажем другата страна на романтиката.

Дори да ви изглежда розово, не вярвайте на очите си! Нищо човешко не ни е чуждо: имаме проблеми бол, балансът постоянно ни убягва и често се изпокарваме. Ние сме "в процес на развитие" от цяла вечност и едва ли ще се завършим преди да умрем. И това може би е най-хубавото, откачено и нормално нещо.

Аз съм крива, проклета и педантична и понякога се държа като "бременна оса". Маниачка съм на тема чистота и метлата е любимият ми "инструмент" - ако не съм я яхнала, чистя с нея. И вече съм се примирила, че няма да стана нормална.

Иво е работохолик и като се прибере, първо отива при кокошките (като имахме) и оранжериите. Чак после се сеща за мен. Веднъж годишно ми помага с мивката, сърди се, че не му чета мислите и понякога обикаля като буреносен облак, който си изсипва градушката у дома.

Работата във фермата понякога е от тъмно до тъмно. Затова пък в почивните дни е най-много. Може да няма много време за почивка, затова пък няма време и за много други неща.

Понякога ни е срам от вида на реколтата, защото прилича на дантела. Друг път директно я компостираме. Затова пък понякога реколта изобщо няма, тъй като е напълно унищожена от насекоми.

Понякога лишаваме децата от внимание. Затова пък друг път се виждаме, само ако доброЗОРно дойдат да работят с нас.

Понякога се чудим защо го правим, струва ли си и ни е страх. Друг път направо си мислим, че трябва да се откажем.

Но целта не беше да се оплакваме. Защото всяка работа е трудна. Всяко нещо си има цена. И във всяко семейство е така. Всички имаме своите предизвикателства.

Целта е да продължаваме, да се подкрепяме и да растем по пътя. Да правим това, което изпълва живота ни със смисъл, стойност и цел.

За нас то не е просто ферма, салата, работа или бизнес. Това е нашият начин на живот. И това сме ние. Не сме розови и не сме черно-бели, а имаме от всички цветове на дъгата.

А това, което ни дава сили да продължаваме е:

*** Признателността и доверието на хората, които ни подкрепят - това сте вие

*** Животът близо до природата – лястовичките вечер, кукуригането сутрин и жуженето цял ден.

*** Тръпката от новото – семена и сортове, ферментации и дехидратации. И всичко е съвършено точно такова, каквото е!

Коментари

Зорница
Зорница 04.02.2021 Страхотни сте!Поздравявам ви за дързостта да следвате силно интуицията и природата си, въпреки описаните и неописаните : ) трудности.Продължавайте, знаете, че сте на прав път!Вдъхновявате!🙏❤

Остави коментар

Фермата преди и сега

Фермата преди и сега

Зад кулисите: от другата страна на романтиката

Зад кулисите: от другата страна на романтиката

  На снимки всичко изглежда много идилично. Затова решихме да направим един пост, който да звучи по-реалистично и да ви покажем другата страна на   На снимки всичко изглежда много идилично. Затова решихме да направим един пост, който да звучи по-реалистично и да ви покажем другата страна на 2023-05-10T20:02:35+03:00 Зад кулисите: от другата страна на романтиката

<p>На снимки всичко изглежда много идилично. Затова решихме да направим един пост, който да звучи <strong>по-реалистично</strong> и да ви покажем другата страна на романтиката.</p> <p>Дори да ви изглежда розово, <em>не вярвайте на очите си</em>! Нищо човешко не ни е чуждо: имаме проблеми бол, балансът постоянно ни убягва и често се изпокарваме. Ние сме "<strong>в процес на развитие</strong>" от цяла вечност и едва ли ще се завършим преди да умрем. И това може би е най-хубавото, откачено и нормално нещо.</p> <p>Аз съм крива, проклета и педантична и понякога се държа като "бременна оса". Маниачка съм на тема чистота и метлата е любимият ми "инструмент" - ако не съм я яхнала, чистя с нея. И вече съм се примирила, че няма да стана нормална.</p> <p>Иво е работохолик и като се прибере, първо отива при кокошките (като имахме) и оранжериите. Чак после се сеща за мен. Веднъж годишно ми помага с мивката, сърди се, че не му чета мислите и понякога обикаля като буреносен облак, който си изсипва градушката у дома.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16275/files/image/ab0db8_b87af48fad164920b8d5f9a64e3efd56-mv2.jpg" class="aligncenter" /></p> <p><strong>Работата </strong>във фермата понякога е от тъмно до тъмно. Затова пък в почивните дни е най-много. Може да няма много време за почивка, затова пък няма време и за много други неща.</p> <p>Понякога ни е срам от вида на <strong>реколтата</strong>, защото прилича на дантела. Друг път директно я компостираме. Затова пък понякога реколта изобщо няма, тъй като е напълно унищожена от насекоми.</p> <p>Понякога лишаваме <strong>децата </strong>от внимание. Затова пък друг път се виждаме, само ако доброЗОРно дойдат да работят с нас.</p> <p>Понякога се чудим <strong>защо </strong>го правим, струва ли си и ни е страх. Друг път направо си мислим, че трябва да се откажем.</p> <p>Но целта не беше да се оплакваме. Защото <strong>всяка работа е трудна</strong>. Всяко нещо си има цена. И във всяко семейство е така. Всички имаме своите предизвикателства.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/16275/files/image/ab0db8_9faef927c3f7468b907b6147272c9a2c-mv2.jpg" class="aligncenter" width="599" height="449" /></p> <p>Целта е да продължаваме, да се подкрепяме и да растем по <strong>пътя</strong>. Да правим това, което изпълва живота ни със смисъл, стойност и цел.</p> <p>За нас то не е просто ферма, салата, работа или бизнес. Това е <em><strong>нашият начин на живот</strong>.</em> И това сме ние. Не сме розови и не сме черно-бели, а имаме от всички цветове на дъгата.</p> <p><strong>А това, което ни дава сили да продължаваме е:</strong></p> <p>*** Признателността и доверието на хората, които ни подкрепят - това сте вие</p> <p>*** Животът близо до природата &ndash; лястовичките вечер, кукуригането сутрин и жуженето цял ден.</p> <p>*** Тръпката от новото &ndash; семена и сортове, ферментации и дехидратации. И всичко е съвършено точно такова, каквото е!</p>

Зорница Зорница

2021-02-04T00:52:43+02:00
Страхотни сте!Поздравявам ви за дързостта да следвате силно интуицията и природата си, въпреки описаните и неописаните : ) трудности.Продължавайте, знаете, че сте на прав път!Вдъхновявате!🙏❤
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки